Hoe kan social media jou helpen om geschikt personeel te vinden

Als ondernemer in hart en nieren weet je als geen ander hoe moeilijk het is om geschikt personeel te vinden. De krapte op de arbeidsmarkt zorgt ervoor dat kandidaten het voor het kiezen hebben. Jezelf en je bedrijf onderscheiden van de rest, daar komt het steeds meer op aan.

Een hele opgave denk je? Dankzij de kracht van social media gaat het in elk geval al een stuk makkelijker en sneller.

De juiste kanalen voor je doelgroep kiezen

We hebben allemaal verschillende accounts op social media, maar voor je bedrijf is het erg belangrijk om precies het juiste kanaal in te zetten. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een gedreven accountmanager, dan zal je een heel andere strategie moeten bedenken dan voor het zoeken naar een hands-on arbeider.

Kies je voor Facebook, LinkedIn, Instagram of nog andere kanalen? Die keuze maak je heel eenvoudig door een duidelijke afbakening van je doelgroep.

Ga voluit voor interactie

Je hebt op je social media aangegeven dat je op zoek bent naar nieuwe mensen voor je team en dan kun je rustig afwachten? Niets is minder waar. Mogelijke kandidaten zullen je content liken of er zelfs een reactie op geven. Het komt er dan ook op aan om die reacties van nabij op te volgen en er ook op te reageren. Een makkelijk aanspreekbare en bereikbare werkgever heeft sowieso al een streepje voor bij mogelijke kandidaten.

Zet je bedrijf in de kijker

Niet alleen je vacature is belangrijk, je moet ook een manier zien te vinden om je bedrijf zelf in de kijker te plaatsen. Dit wekt interesse op en zal je veel meer potentiƫle kandidaten opleveren op termijn. Mensen zonder werk die de content van je bedrijf zien, moeten spontaan het idee krijgen dat ze ook wel voor je willen werken. Deel belangrijke gebeurtenissen, stel je teams op een originele manier voor en waarom zelfs niet een leuk filmpje van de teambuilding plaatsen?

Vergeet zeker niet om aan je medewerkers te vragen om de content van je bedrijfspagina te liken en te delen op hun eigen persoonlijke pagina’s. Hoe meer mensen je kunt bereiken, hoe groter de kans dat je die witte raaf vindt waar je al zo lang naar op zoek bent.