Zorg dat je nieuwe website voldoet aan alle SEO-verbeterpunten

Je hebt maandenlang al je vrije tijd gestoken in je website. De teksten zijn foutloos, het design is helemaal representatief en voor de rest werkt alles naar behoren. Maar toch valt het aantal bezoekers tegen. Eigenlijk had je gehoopt dat je website wat meer klanten zou trekken. Na wat research gedaan te hebben ontdek je dat je een belangrijke techniek over het hoofd hebt gezien: SEO. 

SEO begint met goede content

SEO is een afkorting voor Search Engine Optimization. Dit is dan weer een verzamelnaam voor alle technieken om je website hoger te laten scoren in zoekmachines als Google. Wat betreft SEO is goede content de basis. Ook al zijn je teksten foutloos en leest iedereen lekker vlot door de pagina’s heen, als er geen keywords in de tekst staan wordt je minder snel gevonden via de zoekmachines. Keywords zijn zoekwoorden, termen waarop jij gevonden wilt worden. Het is verstandig om deze ook te verwerken in je afbeeldingen wanneer je deze een naam geeft. Hoe je het gebruik van deze zoekwoorden precies toepast kan je online vinden, maar er is ook genoeg literatuur over te vinden. 

Ben je helemaal nieuw in de wereld van SEO? Dan is het zeker verstandig om de SEO uit te besteden aan een expert. 

Linkbuilding om je website hoger te krijgen

Nu we het toch hebben over de verschillende technieken van SEO, naast de toepassing van keywords is ook linkbuilding zeer belangrijk. Als je naar het woord kijkt, kan je wellicht al een beetje raden wat deze techniek inhoudt. Bij linkbuilding verwijzen websites naar elkaars pagina’s. Op deze manier kunnen ze allebei gebruikmaken van elkaars positie in de zoekmachine. Bijvoorbeeld website A staat in de top tien binnen de zoekresultaten van Google, website B staat op plaats vijftien en wil ook graag een stukje stijgen. Door het uitwisselen van links tussen deze twee pagina’s kan website B dus ook een hogere ranking krijgen dankzij de positie van website A. 

Linkbuilding om je website hoger te krijgen

Nu is het natuurlijk niet de bedoeling dat je lukraak allemaal links gaat plaatsen op je website. Het is verstandig om op zoek te gaan naar websites die  in ieder geval gerelateerd zijn aan jouw website wat betreft het onderwerp. Er zijn echter nog meer regels, dus verdiep je ook zeker in dit onderwerp voordat je aan de slag gaat met linkbuilden. Houd er echter wel rekening mee dat linkbuidling tijdrovend kan zijn, wanneer je hier budget voor hebt is het ook mogelijk om dit uit te besteden aan een specialist. 

Laat je website scannen op SEO-verbeterpunten

Betekent dit dat jij je website helemaal opnieuw moet maken? Welnee, dat is zonde. Wel is het verstandig om een SEO scan uit te laten voeren, zodat je weet op welke punten jouw website al wel goed scoort. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat jouw content aangepast moet worden, maar dat jouw website wel al heel gebruiksvriendelijk is. Weet je na de SEO scan niet zo goed waar je moet beginnen? Of heb je simpelweg de tijd niet? Dan is SEO uitbesteden aan een online marketing bureau in Breda altijd een optie. Kijk online welke specialisten jou geschikt lijken en vraag een aantal offertes aan of neem contact met ze op voor een (vrijblijvend) gesprek voor de verschillende mogelijkheden.