Wat is fleetmarketing en hoe zet je dit het beste in?

Ben je aan het kijken naar nieuwe manieren van marketing en is jouw oog gevallen op fleetmarketing? Het is een manier van marketing waar niet iedereen over nadenkt of waarvan nog niet veel details bekend zijn. Het is echter wel een marketingsvorm waar je veel resultaten mee kunt behalen. De naamsbekendheid van jouw bedrijf kan namelijk aanzienlijk vergroten met een goede toepassing. Maar wat is het dan precies? Nadat je onderstaande informatie hebt doorgenomen, kun je direct met fleetmarketing beginnen en zorg je ervoor dat jouw bedrijf grote successen boekt. 

Bekendheid bij een groot publiek

Fleetmarketing is een marketingsvorm waarbij je een geheel wagenpark bestikkert. Een andere vorm is daarom ook een wagenparkbestickering. De marketing moet ervoor zorgen dat je meer zichtbaarheid en herkenbaarheid krijgt met jouw bedrijf. Het is belangrijk dat je hiervoor wel de juiste keuzes maakt. Zo kun je bijvoorbeeld alleen een logo toepassen, maar ook kiezen voor een boodschap of de volledige huisstijl. Zodra het volledige wagenpark bestikkerd is, ziet een groot publiek de naam van jouw bedrijf en zal het publiek de reclame onbewust opslaan in het geheugen. De naam van jouw bedrijf blijft hierdoor goed hangen. 

De voordelen van fleetmarketing

Het inzetten van fleetmarketing heeft een groot aantal voordelen. Denk hierbij als eerste aan het vergroten van de zichtbaarheid en herkenbaarheid van het bedrijf. Doordat er een groot aantal mogelijkheden zijn, kun je de marketing volledig aan jouw bedrijf aanpassen en op ieder voertuig toepassen. Doordat het allemaal snel gebeurt, hoef je niet lang te wachten tot jouw wagenpark volledig van de reclame is voorzien en ieder voertuig weer de weg op kan. Ook ben je vrijwel geen geld kwijt aan het laten bestikkeren of wrappen van de voertuigen, doordat de prijzen laag blijven.  

Ga voor de hoogwaardige kwaliteit

Direct met fleetmarketing beginnen is mogelijk als je vooraf al een aantal keuzes hebt gemaakt. Denk hierbij aan het ontwerp en jouw wensen. Afhankelijk hiervan en de ondergrond waarop alles moet komen wordt er voor een bepaalde variant gekozen. De professionals zorgen er dan voor dat alles goed op jouw auto’s komt te staan. Vanaf het moment dat het erop zit, hoef je niet snel naar een nieuwe oplossing te kijken. De hoogwaardige kwaliteit zorgt namelijk voor een lange levensduur en je weet zeker dat jouw marketing de gewenste resultaten oplevert voor de organisatie.