Een airco kopen? Om deze 5 redenen wil je hem vandaag nog!

Een airco kopen is vaak iets waar mensen te lang mee wachten, wanneer de mussen eenmaal van het dak vallen en het binnen echt niet meer uit te houden is besluiten ze toch maar de verkoeling in de vorm van een airco op te zoeken. Vaak is dat dan wel het moment dat ze uitverkocht zijn, en de laatste exemplaren voor de hoofdprijs worden verkocht. Eigenlijk is dat direct al de eerste reden om nú bijvoorbeeld een mobiele airco zonder slang te kopen. Wil je meer redenen? Lees snel verder.

1. Kies in het laagseizoen

Dat de zomers steeds warmer worden in ons land? Dat is inmiddels wel een feit. Ieder zomer lijkt er wel weer een record te snuivelen, al dan niet afgewisseld met enorme plensbuien. Maar warm is en blijft het. Daarom is het ook aan te raden om juist in de winter, voorjaar of najaar een airco te kopen. Op dat moment is het aanbod nog volop en zijn er nog goede aanbiedingen te vinden. Daarnaast is er nog voorraad zodat je de airco kunt kiezen die aansluit bij jouw voorkeuren. Dus wacht niet tot de nood hoog is maar koop een airco nu.

2. Lekker mobiel

Dat een airco een grote unit is die je aan de wand hangt, dat is inmiddels wel een achterhaald beeld. Een airco kun je tegenwoordig ook in mobiele variant kopen. Een mobiele airco is daarmee de perfecte toevoeging in je huis. Overdag om lekker je woonkamer verkoelen en in de avond verplaats je ‘m in een handomdraai naar de slaapkamer. Of dat lastig is qua afvoer? Met de mobiele airco zonder slang is dat ook verleden tijd. Kijk snel naar de verschillende uitvoeringen en je vindt altijd een airco die bij jou past.

3. Eyecatcher

Dat een airco niet mooi is? Dat is tegenwoordig ook niet meer het geval. Er zijn echt prachtige airco’s op de markt waarmee ze ware eyecatchers in je interieur kunnen worden. Maar hier valt of staat het er dus ook mee om vroeg te kunnen kiezen. Alleen dan kun je nog de airco kiezen die jij ook in je interieur wilt en niet zo snel mogelijk weer in de kast wilt plaatsen. 

4. De accessoires

Er zijn tegenwoordig ook allerlei leuke extra’s op de markt die complementair zijn aan jouw airco. Zo heb je bijvoorbeeld een afvoer via de brievenbus, en ook een afvoer die door een draai/kiepraam kan. Kies voor een airco waar deze systemen op aan kunnen haken -dat zijn er gelukkig veel!- en je kan de airco echt overal gebruiken. Een perfect systeem voor in ieder huis, ook voor in appartement en andere kleine ruimtes.

5. Er warmpjes bijzitten

De meeste airco’s kunnen niet alleen op standje noordpool, maar kunnen ook lekker verwarmen. In de tijden dat de gasprijzen opeens omhoog kunnen schieten is dat een hele fijne extra eigenschap van de airco’s. Daarom is het in ieder seizoen een goed idee om een airco te kopen. Want een airco is daarmee een goedkope manier om een ruimte te verwarmen. Wanneer jij dan een hele dag thuiswerkt, hoef je alleen deze te gebruiken om je werkkamer te verwarmen en kun je de centrale verwarming uitzetten. Dit levert een besparing op die je al snel terugverdient. 

Met bovenstaande redenen kun je niet anders dan vandaag nog besluiten een airco te kopen. Naast dat het je vele klamme nachten in de zoveelste hittegolf gaat besparen, bespaar je ook direct vele euro’s. Je koopt namelijk in laagseizoen een airco veel voordeliger en daarnaast kun je ‘m direct al gebruiken om ruimtes te verwarmen. Hiermee zal je gas- en elektriciteitsrekening dalen, iets waarmee je de kosten snel terugverdient. Dus hup, gooi die nieuwe (mobiele) airco in je mandje en vergeet de accessoires niet. Je gaat er veel plezier van hebben!